Önemli Bilgiler

Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (SDÜ-YÖS), Türkiye’deki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) okumak isteyen yurt dışı öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını SDÜ ve Türkiye’deki birçok üniversiteye kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Bu sınav, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü’nce yapılmaktadır.

SDÜ-YÖS 2017 sınavı sonuçları, bir yıl süre ile geçerlidir.

SDÜ-YÖS 2017 sınav başvuruları sadece online olarak Türkçe ve İngilizce alınacaktır.

SDÜ-YÖS 2017 sınavı Türkiye ve Türkiye dışındaki sınav merkezlerinde yüz yüze ve tamamen denetimli olarak Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca ve Almanca olmak üzere 6 dilde yapılacaktır.

SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü ile adaylar arasındaki haberleşmede (e-posta, posta, faks, tel, vb), sadece Türkçe, İngilizce ve Almanca kullanılır.

SDÜ-YÖS sonuçları yalnız lisans ve ön lisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen öğrenciler içindir. Bir yükseköğretim kurumunda okumakta olanların SDÜ’ye geçiş (transfer işlemleri) işlemleri ile SDÜ lisansüstü programlarında öğrenim görmek isteyenlerin işlemleri, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğünün faaliyet sahası dışındadır.

SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü, öğrencilerin barınma, burs, geçim ve Türkiye’de oturma izni gibi işlemleriyle ilgilenmez.

SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü, adayların sınava girmek için ülkelerinden resmi çıkış izni almaları ya da kendilerine pasaport çıkartılması konularında sorumluluk almaz ve bunların sağlanmasında aracı olmaz.

Burada yer alan kurallar, sınav kılavuzunun yayın tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek Yükseköğretim Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir. Bu durumda izlenecek yol, SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından saptanır. Sınav kılavuzunda belirtilmeyen durumlarda, SDÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından verilen kararlara göre işlem yapılır.